Wandeling
om je vingers bij af te likken
Wijnspijs organiseert culinaire wandelingen langs vijf Haagse restaurants die hapjes serveren om direct op te eten of mee te nemen.
Al sinds 2010 organiseert Wijnspijs wandelingen met een verassingsmenu langs verschillende restaurants. Een ontdekkingsreis met eetgelegenheden in steden door heel Nederland, waaronder Den Haag. Het team dat uit een tiental jonge enthousiaste mensen bestaat, heeft het hoofdkantoor in Haarlem. Ze zijn ingesprongen op de behoefte om in deze tijden van verveling en lockdown ‘iets gezelligs te doen’. Op een goed georganiseerde en veilige manier zijn de wandelingen omgezet naar ‘take away-wandelingen’.
Het is een concept dat naadloos in deze coronatijd past: een wandelroute langs vijf restaurants die klaarstaan met een heerlijke gerechtje en een drankje. Per weekend kunnen deze restaurants ( en de prijzen) verschillen. Met de app die je op je smartphone laadt, kies je stad en datum (alleen in het weekend). Je ticket is zowel op zaterdag als op zondag geldig. De route die je overal kunt beginnen, is aangegeven op een kaartje.
Den
Haag is een van de steden waar een selectie is gemaakt uit een aantal goede restaurants.
Het is een pittige wandeling: als je laat vertrekt en bij elke stop een glas
drinkt, dan haal je het einde niet op tijd, want onderweg is het supergezellig.
De starttijd is 12.00 uur en om 18.00 uur sluiten de restaurants.
Voor ‘ons’ weekend van 27 en 28 maart zijn vierhonderd tickets verkocht, het maximale aantal. Soms moet je even wachten, maar er is altijd ruimte genoeg.
Het
is een geweldig alternatief voor een avondje uit eten en onderweg loop je de
calorieën er wel weer af.
Wat
opvalt is het enthousiasme waarmee je overal ontvangen wordt. Het is mooi weer,
iedereen heeft er zin in. Je komt heel makkelijk in gesprek met medewandelaars
die op straat neerzakken met een bordje op schoot, iets wat je normaal niet
snel zou doen. Maar wat is er heerlijker dan op de rand van de Dunne Bierkade in
de zon langs de gracht te zitten en je voeten te laten bengelen boven het water?
Hier en daar zit zelfs iemand half in een plantenbak. Het is een grappig
gezicht want ernaast staan afgeplakte terrasbankjes waar je niet mag zitten. Het
geeft een soort saamhorigheidsgevoel.
Knolselderijschillen
De
jongens van Eten bij Werelds hebben heerlijke gefrituurde garnalen met een
mousse op een stukje geroosterd brood en vooral de manier waarop ze het brengen,
maakt je dag helemaal goed. De stemming zit er direct in. Restaurant Basiliek presenteert
een zalmbonbon met een Aziatische smaak uit de fusionkeuken. Een stijl van
koken die elementen van verschillende culinaire stijlen, tradities en
kooktechnieken combineert. Verrukkelijk!
Ook
een topper is het gerechtje bij Gallery 61 dat vooral heel apart is. Een klein
hapje met een lang verhaal. “Een eierdooier die op 62 graden twee uur lang is
gegaard met daaronder een crème van knolselderij en een dressing van
knolselderijschillen, bouillon en olie. Daarbovenop jonge tuinerwten,
zuurdesemcroutons en een Indische kruidensalade.” De jongeman die het serveert
- in de mooie Passage waar het restaurant zit - moet één keer opnieuw beginnen
met zijn verhaal, maar lekker is het wel en zijn vriendelijke ‘eet smakelijk’
klinkt echt gemeend.
Café Bistro Julian is wat uit de buurt, maar mag je zeker niet overslaan. Een tip is om de fiets ergens strategisch neer te zetten. Met deze locatie erbij kom je toch snel boven de 10.000 stappen. Het hapje bestaat uit steak tartaar met een kwarteleitje en een toefje groene salade. Kurk in de Mallemolen valt tegen, de pasta in het gerechtje is hard en de beloofde truffel kunnen wij niet vinden. Maar de wandeling is een succes. Vijf gerechtjes in vijf restaurants voor dertig euro. Drankjes voor eigen rekening.
Wijnspijs
wandeling. Elk weekend op zaterdag en zondag van 12.00 – 18.00 uur. Informatie www.wijnspijs.nl
Geen opmerkingen:
Een reactie posten
Laat hier uw reactie achter.