dinsdag 16 november 2021

 

Huren in de hoogte

Artikel in Den Haag Centraal oktober 2012

Den Haag is niet veel gewend als het om wonen op grote hoogte gaat, maar nu komen er op korte termijn toch drie woontorens in hartje centrum. De eerste wordt over een half jaar opgeleverd. Ook dichtbij het strand verrijzen nog steeds appartementen.



In de zomer van 2022 wordt de eerste woontoren naast Amare in het hart van Den Haag opgeleverd. Deze toren draagt de schitterende naam Bolero en is samen met Adagio, onderdeel van het project Sonate. De bouw van de derde toren, die Cantate zou gaan heten, is inmiddels afgeblazen Natuurlijk zijn deze namen niet toevallig gekozen, de woontorens komen naast het gloednieuwe dans- en muziektheater te staan, aan de zijde van het Prins Bernhardviaduct en de Schedeldoekshaven. ‘Op die plek voel je als het ware het ritme van de stad,’ vermeldt de website van vastgoedbeheerder MVGM.

Bolero - door MVGM ‘Sonate City Apartments’ genoemd -  is ontworpen door Klunder Architecten uit Rotterdam en krijgt een hoogte van ongeveer 86 m2. Vanuit de bovenste appartementen kun je Rotterdam zien liggen en aan de andere kant zie je, als het weer mee zit, de zon in de zee zakken. De Haagse skyline zal een compleet ander aanzicht krijgen met deze drie nieuwe woontorens.

Bolero bestaat uit 27 verdiepingen en heeft 188 appartementen te huur, variërend in prijs van 985 tot 2205 euro. Op sfeerfoto’s, die alvast een denkbeeldige werkelijkheid tonen, zien de appartementen er wit en licht uit, met grote ramen, een keuken met Siemens apparatuur en PVC vloeren met vloerverwarming. De badkamers stralen luxe uit, met witte en antracietgrijze tegels. De bewoner zal zelf een persoonlijk sfeer moeten creëren, want er is rekening gehouden met een algemene, neutrale smaak. Bij de hoekappartementen valt het licht van twee kanten naar binnen en op de sfeerbeelden bij avondschemering schittert de stad Den Haag met honderden lichtjes in de diepte. Je krijgt het gevoel dat je in een Amerikaanse film zit, met New York aan je voeten. Toch komt ook even de vraag op hoe het zal zijn, als een storm op die hoogte om je heen raast.

Er zijn twee-, drie- en vierkamer appartementen van 40 m2 tot 100 m2 te huur, sommige met balkon of terras en er zijn drie penthouses van 120m2. Alle woningen hebben een bergruimte in de woning zelf, ook met een toegang vanuit de hal. Op de begane grond staat een batterij aan postboxen en er komt een pakketservice, waar bewoners hun postpakketen kunnen afleveren en ophalen.

 

Carrièremakers

De woontoren ligt vlakbij het Centraal Station en is vooral een goede plek voor hardwerkende carrièremakers die veel uit eten zullen gaan en zich in het stadsleven willen storten. Samen met gemeente Den Haag wordt nagedacht over hoe wonen, werken en uitgaan gecombineerd kunnen worden. Het nieuwe Spuiplein moet een levendig gebied worden met veel groen, een openluchtpodium voor culturele activiteiten en een plek om elkaar te ontmoeten. Uiteindelijk is het de bedoeling dat er een makkelijke doorloop komt, dwars door de stad, van het Spuikwartier naar de Theresiastraat.

Autobezitters zullen moeten nadenken over wat ze met hun auto gaan doen. In de directe omgeving zijn wel parkeervoorzieningen aanwezig en te huur via een derde partij. Sonate City Apartments biedt op dit moment nog geen mogelijkheid tot parkeren aan.

 

The Ambassador

Een ander project dat MVGM in beheer heeft is het appartementencomplex The Ambassador in het Statenkwartier, gelegen aan de Eisenhouwerlaan. De grootste trekpleister daarvan is natuurlijk de nabijheid van het strand en ook de Frederik Hendriklaan, ooit uitgeroepen tot de meest sfeervolle winkelstraat van Nederland, ligt om de hoek.

The Ambassador is een statig pand met een klassieke uitstraling, gebouwd met rustieke rode bakstenen en met blauwgrijze puntdaken, er zijn nog enkele appartementen te huur. Ook deze woonruimtes hebben grote ramen en veel licht, er zijn balkons van 8 meter en sommige appartementen hebben een terras. Bij elk appartement hoort een parkeerplaats in de onderliggende garage. Het complex bestaat uit 39 luxeappartementen waar er al 25 van verhuurd zijn. Van de overige 11 zijn er 4 waar een optie op is. De grootste woning die nu nog beschikbaar is, meet 150 m2. Duurzaam wonen is het er ook, alles is elektrisch. Er zijn luchtwarmtepompen die zorgen voor verwarming en warm water, op het dak liggen zonnepanelen. De oplevering van de Ambassador is dit najaar.

 

Bolero (Sonate City Apartments) en The Ambassador, MVGM vastgoedbeheer. Meer informatie www.hureninsonate.nl en www.hurenintheambassador.nl

 

 

 

 

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat hier uw reactie achter.

  Savery, een meester in het observeren   Roelant Savery werd onder meer bekend met zijn schilderijen van de uitgestorven dodo. Met zijn b...