dinsdag 29 juni 2021

 

Nieuw gezicht voor de badplaats

 Artikel Den Haag Centraal van 3 juni 2021

De Scheveningse boulevard heeft een ware metamorfose ondergaan met een spectaculair nieuw hotel, een beachclub, een foodhall en nieuwe ontmoetingsplekken.


 Veel Hagenaars bezoeken zelden de Scheveningse boulevard. Zij hebben een beeld in hun hoofd, dat inmiddels niet meer klopt en herinneren zich verpauperde leegstaande panden en overbevolkte kades, met drommen patat-etende toeristen. Nu de badplaats een nieuwe uitstraling heeft gekregen, is dat beeld geschiedenis.

Onder de noemer ‘Stijlvol Scheveningen’ laten ondernemers zien wat er allemaal veranderd is. Per blauwe Boulevardtrein maken we een rondje langs de nieuwe highlights.

Het nieuwe Inntel Hotel Den Haag Marina Beach domineert tegenwoordig het Noordelijke Havenhoofd als een enorm schip met de wind in de zeilen, zon en zee weerkaatsen in de transparante gevel. Helemaal aan de andere kant, op het Zwarte Pad is een exclusieve beachclub in aanbouw met de Haagse naam: Soulsistah Beach. Het wordt een club in de stijl van de beroemde Pacha Club op Ibiza, met op de eerste etage een discotheek annex nachtclub en beneden een restaurant. En in het midden van de Scheveningse kusstrook opent Legoland binnenkort zijn deuren. Kortom: ontwikkelingen genoeg.

 

Foodhall

Het treintje dat ‘s zomers tussen de boulevard en Scheveningen-dorp heen en weer rijdt, maakt zijn eerste stop bij Moeke. In dit grandcafé kun je eten en aan de bar hangen, een ontmoetingsplek waar je met vrienden kunt afspreken. Er zijn zestig verschillende soorten bier te krijgen, waarvan natuurlijk de eigen Moeke Blond favoriet is. Naast Moeke zit de Three Sisters Pub, een oergezellig Iers sportcafé, met tientallen grote schermen, waarop je sportwedstrijden kunt volgen. “Wij zijn de enigen in Nederland die alle kanalen van over de hele wereld kunnen laten zien,” zegt de bedrijfsleider trots. “En we verheugen ons natuurlijk enorm op het EK voetbal.” De inrichting is typisch Brits, met chesterfield banken en donkerrode wanden met nostalgische foto’s van onder meer Queen Victoria.

Bij restaurant ChouChou kun je te midden van goudkleurige lampen en een exotisch plantenbos, de hele avond kleine gerechten uit alle delen van de wereld bestellen, zoals sushi, pasta truffel-carbonara en cheesecake. Steakhouse & Seafoodbar Bay heeft een wat chiquere aankleding, die met golvende witte pilaren en gekleurde wandlampen een beetje futuristisch aandoet. Alle gelegenheden hebben natuurlijk een terras aan de zeezijde.

Een trekpleister is Foodhall Scheveningen. Het eiland in het midden is bestemd voor drankjes, daaromheen zijn kramen waar je hapjes kunt bestellen. Er staan oude Haagse bekenden zoals De Resident, maar er zijn ook een oester- en een sushibar. De Ballenbar maakt allerlei soorten bijzondere bitterballen, Saigon Streetfood serveert allerlei kipgerechtjes en ook vegetariërs komen aan hun trekken bij W.T.F. De ruimte is gezellig ingericht met verschillende eetplekken en een klein podium waar live optredens plaatsvinden.

“Augustus 2020 gingen we open, om een maand later weer te moeten sluiten,” zegt Jolanda de Munck, die de bar beheert. “Maar we hadden wel afhaalmaaltijden, zo hebben we de winter overleefd. Iedereen hoopt nu natuurlijk op een goede zomer.”

 

Vuurdanseres

Tenslotte mogen we Festival Classique niet vergeten, dat elk jaar met een heus muziekfestival op het Scheveningse strand aanwezig is. Een tijdige organisatie was dit keer vanwege corona niet mogelijk, maar daarvoor in de plaats zijn er Festival Classique Sound Bites. Op 9, 10 en 11 september wordt een programma gepresenteerd met bijzondere optredens. Zo gaat het Residentie Orkest de samenwerking aan met een DJ en bespeelt celliste Maya Fridman een elektrische cello tijdens een optreden met een vuurdanseres. Dit jaar weliswaar niet op het strand, maar in een hangar van de Fokker Terminal, toch wordt de ongedwongen sfeer van een nazomeravond op het strand er nagebootst. Voorafgaand aan de sound-Bites zijn er ‘Sunset-Concerten’  in verschillende strandtenten. Zo is Scheveningen er toch een beetje bij.

 

‘Stijlvol Scheveningen’, meer informatie www.denhaag.com. ‘Festival Classique’, donderdag 9 t/m zaterdag 11 september. Meer informatie www.festivalclassique.nl

 

 

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat hier uw reactie achter.

  Savery, een meester in het observeren   Roelant Savery werd onder meer bekend met zijn schilderijen van de uitgestorven dodo. Met zijn b...